Hoe werkt het?

Wat is het Cultuurtraject Rotterdam?

In het Cultuurtraject nemen leerlingen twee keer per jaar deel aan een culturele activiteit in de stad of op school. Ze komen zo in aanraking met beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur. Deze disciplines worden over verschillende leerjaren verdeeld. Op de basisschool maken kinderen door de jaren heen kennis met alle disciplines in een samenhangend leertraject: het Cultuurtraject Rotterdam. Benieuwd naar het aanbod in het huidige schooljaar?

 

Inschrijven

Elke school in het primair, speciaal of voortgezet onderwijs in Rotterdam kan zich voor het Cultuurtraject Rotterdam inschrijven. De inschrijvingsperiode is elk jaar in mei voor het volgend schooljaar.

 

Heb je nog niet eerder meegedaan aan het Cultuurtraject? Schrijf je dan in door contact met ons op te nemen. Na een gesprek met onze consulent maken wij een account aan waarmee je jouw Cultuurtraject samenstelt.​

 

Samenstellen van jouw Cultuurtraject

Na inschrijving stelt de contactpersoon (interne cultuurcoördinator) zijn eigen programma samen. Per schooljaar kies je twee activiteiten uit verschillende kunstdisciplines. In het primair onderwijs kies je per twee groepen. In het voortgezet onderwijs kies je per leerjaar. Voor het speciaal onderwijs zijn de projecten niet aan groepen of klassen verbonden. Hier is een zorgvuldige selectie gemaakt van geschikte activiteiten. Per groep kies je uit alle kunstdisciplines wat het beste bij jouw leerlingen past.

 

Daarna log je in om het programma te boeken op de datum en het tijdstip dat jou het beste uitkomt. Vooraf ontvang je informatie over de activiteit om je leerlingen voor te bereiden op het bezoek. Bij sommige activiteiten krijg je extra materiaal voor verdiepingslessen.

 

In dit filmpje zie je hoe het inschrijven werkt:

 

 

Inloggen

Je kunt op elk moment inloggen om de meest actuele planning in te zien.

 

Ben je jouw inlogcode kwijt of lukt het niet om in te loggen? Dan kun je contact opnemen met team planning:
Cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl
010 - 26 80 382

 

Meer dan Cultuurtraject?

Wil je meer doen met cultuuronderwijs op school? KCR helpt hierbij. Wij adviseren, helpen en begeleiden je om tot het beste cultuuronderwijs op jouw school te komen. Wil je meer weten? Neem contact op met KCR.

 

Vragen?

Stel ze gerust. Klik hier om contact met ons op te nemen.