Sluiten

hdfhfg

Klik hier om naar de evaluatie te gaan.
Sluiten
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Cultuurtraject Rotterdam wordt georganiseerd door het KCR

Over het Cultuurtraject Rotterdam

Het Cultuurtraject Rotterdam is het basisaanbod cultuureducatie voor leerlingen uit het Rotterdamse onderwijs: Een inspirerende educatieve route langs de concertzalen, theaters en musea van Rotterdam. Zij maken tijdens hun schoolloopbaan kennis met alle kunstdisciplines: beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur.

 

Voor wie?

Alle scholen uit het primair en voortgezet onderwijs in Rotterdam kunnen deelnemen aan het Cultuurtraject Rotterdam. In het primair onderwijs schrijft de school zich in voor alle groepen; in het voortgezet onderwijs is het Cultuurtraject Rotterdam voor de leerjaren 1 tot en met 4. In het huidige seizoen doen ongeveer 38.000 leerlingen mee met het Cultuurtraject Rotterdam. 

Waarom een Cultuurtraject Rotterdam?

Een leerling die vanaf groep 1 van het primair onderwijs tot en met het 4e leerjaar voortgezet onderwijs deelneemt aan het Cultuurtraject Rotterdam, maakt in elf jaar in meer dan twintig projecten kennis met kunst en cultuur. De projecten voeren leerlingen langs concertzalen, theaters en musea. Brengen ze in contact met beeldend kunstenaars, dansers, acteurs, fotografen en muzikanten. Met regisseurs, choreografen, filmmakers en ontwerpers. Met denkers en met makers, amateurs en professionals.

Hoe werkt het?

Elke leerling bezoekt per jaar twee cultuureducatieve activiteiten. In groep 1 tot en met 4 gebeurt dat  binnen de muren van de basisschool. Vanaf groep 5 in het primair onderwijs  en in het voortgezet onderwijs gaan de leerlingen steeds vaker naar buiten. Ze bezoeken Rotterdamse kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen, komen op tal van cultuurgebonden locaties en ze nemen deel aan een les in de stad of op school. Aan het eind van het Cultuurtraject Rotterdam is de leerling bekend en vertrouwd met de kunsten in het algemeen en de plekken in de stad waar ze worden beoefend en vertoond.

 

Kosten

Voor deelnnemersbijdrage voor het Cultuurtraject Rotterdam in schooljaar 2018-2019 is:

  • € 7,75 per leerling voor het primair onderwijs
  • € 15,- per leerling voor hetvoortgezet onderwijs
  • Deze deelnemersbijdrage is niet kostendekkend, het cultuurtraject wordt gesubsidieerd door Gemeente Rotterdam

Gebruik uw VO school de Cultuurkaart van het CJP? Wanneer uw school € 10,- per leerling inlegt dan wordt het Cultuurkaart-tegoed door CJP verhoogd tot € 15,-. Het Cultuurtraject kost uw school dan in slechts €10,- per leerling!

 

Rol van de verschillende partijen

Het KCR is eigenaar van het Cultuurtraject Rotterdam en richt het traject dusdanig in dat alle partijen ermee uit de voeten kunnen en er voordeel aan beleven. De scholen geven zich op bij het KCR en ontvangen daarvoor jaarlijks twee projecten per klas. Tegelijkertijd  wil het KCR de culturele instellingen zoveel mogelijk betrekken bij de totstandkoming van de programmering.

Alle Aanbieders

Hier vindt u een overzicht van alle culturele instellingen die één of meerdere projecten aanbieden in het Cultuurtraject Rotterdam.

internetbureau w3s.nl