Sluiten

hdfhfg

Klik hier om naar de evaluatie te gaan.
Sluiten
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Cultuurtraject Rotterdam wordt georganiseerd door het KCR

Terugblik Sectorbijeenkomst 2018

Geplaatst op 06-12-2018

Op 27 november 2018 waren we te gast bij Witte de With in het kader van de Sectorbijeenkomst van het Cultuurtraject Rotterdam. Een jaarlijks terugkerende bijeenkomst waarbij we samen met de culturele sector in Rotterdam het nieuwe programma inluiden voor het volgend schooljaar.

Tijdens een korte rondleiding en een opdracht ervaarden we wat jongeren beleven tijdens het project 100% hedendaags in Witte de With bij het Cultuurtraject. Teken een kunstwerk na, zonder het te zien aan de hand van de beschrijving van de ander. Kijken, beschrijven, luisteren, aannemen, woorden vertalen in beeld, waren vaardigheden die hierbij aan bod kwamen.

In het tweede deel van de middag keken we terug op het afgelopen Cultuurtraject seizoen. KCR presenteerde het evaluatierapport 2017-2018 en zette hierbij het licht op belangrijke trends en bevindingen, zoals behoefte van scholen aan activiteiten waarbij de kinderen veel mogen doen, en hun creativiteit kunnen aanspreken. Daarna blikte KCR vooruit op het nieuwe programma voor 2019-2020. De belangrijkste vernieuwing: meer ruimte in het po aanbod voor erfgoed projecten in combinatie met een andere disciplines.

Ter inspiratie kwam Wendy van Delzen vertellen hoe Brabant erfgoed en theater combineert met het project Op reis door Altena. We sloten de bijeenkomst af door met elkaar in gesprek te gaan over verrassende mogelijkheden van ingebrachte onderwerpen van Rotterdamse erfgoed instellingen. 

 

 

 

 

 

De volgende items kwamen ter sprake:

- Evaluatierapport Cultuurtraject 2017-2018
- Uitgangspunten CT 2019-2020
- Overzicht CT Programma PO
- Overzicht CT Programma VO
- Jaarcyclus nieuw seizoen Cultuurtraject 2019-2020
- Deelnemen aan Planned Culture? Meld je aan bij Nuëlla Palyama; n.palyama@kc-r.nl

 

internetbureau w3s.nl