Sluiten

hdfhfg

Klik hier om naar de evaluatie te gaan.
Sluiten
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Cultuurtraject Rotterdam wordt georganiseerd door het KCR

Terugblik 'Met wie viert Rotterdam de stad?'

Geplaatst op 17-03-2015

 

Sectorbijeenkomst Cultuurtraject Rotterdam

'Met wie viert Rotterdam de stad?'

Op 10 maart 2015 organiseerde het team Cultuurtraject van het KCR de plenaire sectorbijeenkomst ‘Met wie viert Rotterdam de stad?’. Dit keer waren wij te gast bij Maas theater-dans-podium waar we een kijkje achter de schermen kregen. Een aantal collega instellingen maakten de dansvoorstelling ‘Wild Thing’ mee samen met de groepen 5-6 van OBS de Margriet, ABS Rotterdamse schoolvereniging Noord en OBS de Vierambacht die deelnemen aan het Cultuurtraject.

Tijdens de rondleiding vertelde Dorien Folkers over de fusie van Siberia, de Meekers en Theatergroep Max naar de nieuwe theatergroep Maas theater en dans. Ook nam ze ons mee in de recente verbouwingen van het Maas podium, aanpassingen die nodig waren om tegemoet te komen aan de voorzieningen die zowel een producerend als programmerend theater nodig heeft. Als laatste zagen we een videoregistratie van het project “Stel je voor” (een project i.h.k.v. Cultuureducatie met Kwaliteit). Hier was te zien hoe dansdocente Jenny van Weezendonk aan de slag gaat met het aanspreken van de verbeelding van kinderen.

 

Na de rondleiding presenteerde het KCR het Cultuurtrajectprogramma voor seizoen 2015-2016 met daarin het nieuwe aanbod voor de themalijn ‘Rotterdam viert de stad’. Verder presenteert KCR het eerste evaluatieverslag Cultuurtraject 2013-2014. Dit rapport is vanaf heden hier te vinden.

Het tweede gedeelte van de bijeenkomst ging over ‘Met wie viert Rotterdam de stad’. Wat weten we van onze doelgroep? Wat zouden we meer willen weten? En hoe stemmen we erop af? Onze gastspreker Annemiek Spronk van het Rijksmuseum gaf middels een inspirerende presentatie antwoord op deze vragen en vertelde ons welke criteria belangrijk zijn voor hun museumrondleiders voor de beste afstemming op de doelgroep. We sloten de middag af door met elkaar in gesprek te gaan over projecten uit de themalijn Rotterdam viert de stad en de afstemming hiervan op onze Rotterdamse scholieren.

Documenten naar aanleiding van de bijeenkomst:

internetbureau w3s.nl