Sluiten

hdfhfg

Klik hier om naar de evaluatie te gaan.
Sluiten
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Cultuurtraject Rotterdam wordt georganiseerd door het KCR

Officiƫle afsluiting themalijn Rotterdam viert de stad!

Geplaatst op 28-06-2016

‘Ets je eigen stad’, ‘Nakie van Blakie’, ‘Toen wij van Rotterdam vertrokken’ of ‘My virtual Rotterdam’. Het zijn enkele van de projecten met Rotterdam als thema waar meer dan 21.000 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs in het afgelopen schooljaar aan deelnamen via het Cultuurtraject Rotterdam. De projecten vormden een onderdeel van de stadsbrede manifestatie Rotterdam viert de stad!. Op woensdag 6 juli wordt deze succesvolle cultuureducatielijn en het project Code Groen officieel afgesloten met wethouder van onderwijs Hugo de Jonge.

De wederopbouw van Rotterdam stond in 2015 en 2016 centraal tijdens de stadsbrede manifestatie Rotterdam viert de stad!. Binnen dit thema daagde het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) culturele instellingen uit om workshops en lessen te ontwikkelen voor het Rotterdamse onderwijs. 23 Instellingen gaven hieraan gehoor met als resultaat 29 nieuwe projecten. Scholen kozen massaal voor deze themaprojecten. Meer dan 21.000 leerlingen, van groep 1 tot het derde leerjaar van het voortgezet onderwijs, vierden daardoor de stad.

Van groot bereik tot verdieping
Het bereik van de manifestatie in het onderwijs was dus groot. Maar ook in de diepte is met de stad als thema gewerkt. Drie scholen die meededen aan projecten uit de themalijn van Cultuurtraject Rotterdam, deden daarna mee aan project Code Groen van Hofplein Rotterdam, de SKVR en Maas theater en dans, waarbij leerlingen van zeventien scholen plannen bedachten voor (de toekomst van) Rotterdam. De beste plannen worden op 6 juli door de leerlingen gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Nieuwe themalijn 2017
Identiteit is een belangrijk thema binnen het Rotterdamse (cultuur)onderwijs. De relatie van kinderen tot hun stad, als inwoner van Rotterdam, is hier een essentieel onderdeel van. Wegens het grote succes van de cultuureducatielijn binnen het Cultuurtraject Rotterdam en gezien de belangstelling voor cultuureducatie en identiteit vanuit scholen, heeft het KCR ook voor komend schooljaar een Rotterdamse themalijn ontwikkeld. De inschrijving is inmiddels gesloten en de toeloop was ook dit keer groot.

Woensdag 6 juli wordt de educatielijn van Rotterdam viert de stad! afgesloten met het KCR, Hofplein Rotterdam, de SKVR, Maas theater en dans, Rotterdam Festivals en met Hugo de Jonge bij Maaspodium.

Kijk ook bij www.codegroen010.nl.

internetbureau w3s.nl