Sluiten

hdfhfg

Klik hier om naar de evaluatie te gaan.
Sluiten
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Cultuurtraject Rotterdam wordt georganiseerd door het KCR

30-09-15: Aftrap Rotterdam viert de Stad

Geplaatst op 11-09-2015

Rotterdam Festivals organiseert de manifestatie Rotterdam viert de stad! Met de wederopbouw als inspiratiebron wordt er in de periode tussen oktober 2015 en juli 2016 een ode gebracht aan de stad van toen, wordt de stad van nu gevierd en kijken we vooruit naar de stad van de toekomst.

Speciaal voor de leerlingen van Rotterdam heeft het KCR de manifestatie aangegrepen en samen met de culturele sector een gelijknamig programma neergezet waarin leerlingen leren waarom de stad is zoals zij is, waarin zij kennis maken met de geschiedenis van de stad en waarin zij meegenomen worden in het denken over de stad. Dat doen zij in tal van culturele projecten. Een serie projecten over Rotterdam en Rotterdammerschap. Een vingeroefening in het ontwikkelen van burgerschap. Dat is wat de themalijnRotterdam viert de stad! biedt.

Op woensdag 30 september wordt dit programma voor het onderwijs feestelijk afgetrapt door wethouder Adriaan Visser. Kijk hier voor meer informatie en inspiratie.
Er doen al ruim 14.000 leerlingen mee. Ook meedoen met de themalijn? Geef je school dan nu op! Kijk hier voor meer informatie.

Deze themalijn is onderdeel van het Cultuurtraject en is opgezet in het kader van de manifestatie Rotterdam viert de stad!, waarvan Rotterdam Festivals aanjager is. Deze opening is alleen voor genodigden.

internetbureau w3s.nl