Challenge 3

Cultuurtraject > Cultuurlink > Challenge 3 - Ritme to the max!

 

Ritme to the max!

Julinho Pimentel Juggling Percussion, Jason Steba Brassbandschool, SKVR
Inleverdatum: t/m zondag 21 februari
Prijsuitreiking: maandag 22 februari


Maak muziek en ga los

We zitten al een lange tijd thuis en kunnen er weinig op uit. Muziek zorgt er voor dat je soms toch nog een beetje kan ontspannen en kan wegdromen naar een grotere wereld.

Met deze challenge dagen we je uit om mee te spelen op een beat gemaakt door Jason en Julinho. Gebruik je eigen lichaam, materialen om je heen of muziekinstrumenten. Speel mee en ga los in een solo. Doe dit alleen of met klasgenoten. Alles mag, alles kan!

 

Re-present Rotterdam!

Trots zijn we op onze stad met 170 verschillende nationaliteiten. Laten we elkaar in muziek opzoeken, ga de uitdaging aan en let’s re-present Rotterdam!

Hoe maak jij de beat persoonlijk en zorg je ervoor dat je iets over jezelf of over je roots terug hoort in deze beat? Kunnen andere herkennen dat de solo die jij hebt toegevoegd over jou gaat?

 

Hoe werkt het?

- Bekijk het filmpje van Jason en Julinho:- Verzamel de materialen die je nodig hebt. Denk aan keukenspullen die lekker klinken als je erop slaat met een lepel, maar ook je eigen lichaam of een muziekinstrument dat je bespeelt kun je natuurlijk gebruiken. 

- Zet de beat van Julinho en Jason aan en speel mee. Ga los tijdens het solo moment en zorg dat je dit filmt (of vraag iemand je daarbij te helpen). - Stuur jouw filmpje voor 21 februari in door te posten op Instagram en @wiredrotterdam te taggen, een DM te sturen of via wiredrotterdam@gmail.com

- En maak kans op mooie prijzen

 

#ritmetothemax #challengeyourself #re-presentrotterdam

 

Prijzen

1e prijs: Teenage Engineering pocket operator: een mini beatmaker die je overal mee naartoe kan nemen.
2e prijs: een Braziliaans percussie instrument.
Groepsprijs: Een online studiobezoek bij een echte Rotterdamse artiest.

 

Inspiratie nodig?

 

 

Tip van Jason: 

"Doe je ogen dicht en luister naar de ritmes en geluiden van de stad. Inspiratie vind je overal om je heen. Van de metro die langs raast tot de vogels die zingen!"