Vrij en Verbonden voorstelling met muziek, film en spoken word

Informatie

Doelgroep
VO Vmbo TL/Mavo Leerjaar 1, 2, 3, 4
VO Havo Leerjaar 1, 2, 3, 4
VO Vwo Leerjaar 1, 2, 3, 4
Locatie
Voorstelling op locatie De Doelen
Workshop op locatie Digital Playground
Periode
Voorstelling 26-01-2023 t/m 27-01-2023
Workshop 22-08-2022 t/m 21-12-2022
Duur
60 minuten Voorstelling
180 minuten Workshop
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Met de woorden ‘vrij en verbonden’ wil het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het International Film Festival Rotterdam de leerlingen uitdagen om voor zichzelf, en met elkaar, antwoord te geven op de vraag wat vrijheid voor hen betekent. 

Componist David Dramm, spoken word artiest Y.M.P en een filmmaker zijn de makers van deze voorstelling. Zij maken hun verhaal vanuit dit universele thema in muziek, beeld en taal. De leerlingen participeren met hun eigen verhaal in tekst of beeld. Hiermee worden zij medemakers van deze multidisciplinaire voorstelling van het RPhO waarbij het orkest wederom samenwerkt met het IFFR. De voorstelling vindt plaats tijdens het filmfestival in januari 2023.

 

Het project bestaat uit twee onderdelen.

1. Het makers traject waarbij leerlingen zelf aan de slag gaan en materiaal maken voor de voorstelling, er kan gekozen worden tussen spoken word of filmanimatie.

2.De voorstelling in de Doelen tijdens het IFFR filmfestival waarbij o.a. de resultaten van de leerlingen te zien en te horen zijn.

 

De workshops

Klassen kunnen deelnemen aan het participatie gedeelte waarbij er per klas gekozen kan worden tussen een workshop spoken word (op school) of animatie workshop bij Digital Playground.

De workshop animatie wordt verzorgd door Digital Playground en de spoken word workshop door Y.M.P & Productiehuis Flow.

 

Het resultaat

De fragmenten, de teksten, de woorden en animatiebeelden uit de workshops worden in de voorstelling op een spannende manier samengebracht door een VJ kunstenaar en woordkunstenaar YMP. Het resultaat? Een waar spektakelstuk.