SUPERSTRAAT Wereldvoedsel, (wereld)feesten, religies, thuis, buurt, stad, diversiteit, wie ben ik? 

Productinformatie

Doelgroep
PO Groep 5-6
Locatie
Tentoonstelling op locatie
Periode
Tentoonstelling 29-10-2019 t/m 31-08-2020
Duur
90 minuten Tentoonstelling
Leerdoelen
- Leerlingen ontdekken kinderen spelenderwijs hoe deze buren zijn verbonden met culturen van over de hele wereld.
- Leerlingen leren zich te verplaatsen in wat een ander denkt en voelt, wat zijn motieven zijn, wat voor verlangens hij koestert en wat hij gelooft.
- Leerlingen zijn geïnspireerd tot een open blik op de wereld.
- Leerlingen begrijpen dat hun wereld steeds meer verweven raakt met die van andere mensen.
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

SUPERSTRAAT 
Dé doe expo voor nieuwsgierige kinderen. 

In het Wereldmuseum vind je de leukste straat van de wereld. Tenminste, dat vindt Freddy. Hij woont in deze straat en heeft ontdekt dat zijn buren allemaal iets bijzonders hebben… Achter elke deur is een verhaal te vinden; ga je door deze straat, dan reis je door de hele wereld. Vandaag heeft hij Burendag georganiseerd. Iedereen heeft voor jou iets voorbereid. Bijvoorbeeld Kevin; hij is kunstenaar en werkt met letters. Maar let op, hij heeft een geheime kamer… wat ontdek je daar? Je kunt ook langs de kookstudio van Winston. Hij is gek op koken en feestvieren en heeft jouw hulp nodig met de recepten. Bij Rodney kun je dansen en bij Mereym kun je bouwen. Of help Aga met haar nieuwe winkel. Verkoopt ze echt producten uit de hele wereld? Acht buren zetten hun deur voor jou wijd open. Doe mee en ontdek hoe we met de wereld verbonden zijn. 

Scholen krijgen een voorbereidende les die de leerkracht zelfstandig op school kan uitvoeren. Tijdens het museumbezoek wordt de klas in drie groepjes verdeeld. Elk groepje wordt begeleid door een museumdocent. Een klas bezoekt drie buren en doet verschillende activiteiten in een huis of op straat. Na afloop krijgen de kinderen een Straatmagazine mee. Hierin staan o.a. ludieke tips om je eigen buren beter te leren kennen, spelletjes en interviews voor thuis en in de klas. Daarnaast krijgt de leerkracht tips voor een verwerkingsles.