Net als Rembrandt Etsen Schelpen Rembrandt jaar

Productinformatie

Doelgroep
SO
Locatie
Workshop op locatie
Periode
Workshop 16-09-2019 t/m 22-07-2020
Duur
90 minuten Workshop
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Denkniveau regulier onderwijs groep 1 t/m 8

 

Net als Rembrandt…..

Kom je ook een ets van een schelp maken?

In het kinderatelier van PUNT 5 worden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van de grafische technieken. Ze gaan zelf een ets maken op plastic plaatjes en ze mogen zelf draaien aan onze grote drukpers.

Ze gaan van alles leren over deze ambachtelijke druktechniek en met hun vingers vol drukinkt zich een echte kunstenaar voelen.

 

Aan het begin van de workshop krijgen leerlingen een powerpoint te zien over het werk van Rembrandt , zijn prachtige etsen en ook over Rembrandts schelpen verzameling. Wij hebben ook hele mooie schelpen als stilleven klaar gelegd voor de kinderen .

 

Daarna maken en drukken de kinderen zelf een ets: een onvergetelijke ervaring!

Het ontwerp voor de ets is helemaal van hun zelf;  het thema schelpen nodig kinderen uit om heel goed te kijken naar lichtplekjes en schaduw. Maar ze kunnen ook hun fantasie erin kwijt en de schelp in prachtige kleuren afdrukken.

 

PROGRAMMA OP MAAT
PUNt 5  biedt graag maatwerk voor het Speciaal Onderwijs. Binnen elk geboden programma bieden we differentiatie mogelijkheden. We passen het programma in overleg aan. Hiervoor kun je contact opnemen met Marion Rutten, coördinator PUNt 5 Kinderatelier.