Muziek maken met Apps workshop soundtrack maken met Apps

Productinformatie

Doelgroep
VO ISK Leerjaar 3
VO Vmbo BBL/KBL Leerjaar 3
VO Vmbo TL/Mavo Leerjaar 3
VO Havo Leerjaar 3
VO Vwo Leerjaar 3
Locatie
Workshop op locatie LantarenVenster (Wilhelminapier)
Periode
Workshop 25-11-2019 t/m 01-04-2020
Duur
120 minuten Workshop
Leerdoelen
Leren over het effect van geluid bij film
Leren muziek te maken met je smartphone
Leren samenwerken
Reflecteren
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Deelnemers leren op inspirerende wijze een muziekstuk bij een filmclip te maken met hun smartphone. In het begin van de workshop wordt uitgelegd hoe je een soundtrack kan opbouwen. Daarna volgt een korte instructie over de te gebruiken apps en software. Vervolgens gaat de klas aan de slag in teams van 3 leerlingen, waarbij ieder een taak krijgt toegewezen voor het muziekproductieproces. Het resultaat is na afloop te zien en te beluisteren op de Watch That Sound website. 

De introductie met uitleg over hoe maak je een soundtrack, hoe gebruik je je mobiel en free ware apps als een instrument, zal plaatsvinden in de filmzaal in LantarenVenster. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes in de artiestenfoyer (studioruimte) aan de slag met de Watch That Sound audio-units en hun eigen smartphones. 

Neem je mobiel met eventuele inlogcodes (bijvoorbeeld van i-tunes) mee. Je kan ook vooraf apps downloaden. Apple: de app Keezy. Android: de app Drum Pads 24. Heb je geen smartphone? Geen probleem, je kan gebruik maken van apparatuur van de instelling.