leskist Woeste Willem prentenboek, piraten en de zee

Productinformatie

Doelgroep
PO Groep 1-2
Locatie
Workshop op school
Periode
Workshop 01-10-2020 t/m 30-06-2021
Duur
60 minuten Workshop
Leerdoelen
1. De leerlingen maken actief en speels kennis met dans
2. De leerlingen ervaren om hun lichaam expressief in te zetten
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Woeste Willem is een gepensioneerd zeerover, die het liefst alleen is in z'n zelfgebouwde hut. Op een avond staat er een jongetje, Frank, op z’n dak. De jongen durft er niet meer van af. Nadat Willem hem heeft geholpen, vindt hij steeds kleine cadeautjes op z'n stoep.

 

De twee worden vrienden en bouwen samen een schip. Maar dan moet Willem opbiechten dat hij eigenlijk niet kan zwemmen. Gelukkig heeft Frank een zwemband voor hem…

 

Het prentenboek Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert is de inspiratiebron voor deze leskist.

 

De eerste dansles wordt gegeven door een SKVR dansdocent, in de drie weken daarna gaat u met de kinderen aan de slag. De leskist bevat een grote schatkist met daarin benodigde materialen, een cd en een lesbrief met eenvoudige danslessen om met de groep uit te voeren. De leskist wordt op school bezorgd en opgehaald. Ter voorbereiding op de workshop leest u het prentenboek in de klas.

 

De lesstof wordt op een aantrekkelijke en speelse manier aangeboden. Uw leerlingen ontdekken en ervaren zo hun eigen bewegingsmogelijkheden waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng en creativiteit.