Land van mijn dromen SO reizen, vriendschap

Informatie

Doelgroep
Speciaal Onderwijs
Locatie
Voorstelling op school
Periode
Voorstelling 29-10-2023 t/m 28-06-2024
Duur
60 minuten Voorstelling
Leerdoelen
De leerlingen maken actief en receptief kennis met theater.
De leerlingen leren (binnen veilige kaders) hun eigen creativiteit te uiten en samen te werken.
De leerlingen ontwikkelen sociale vaardigheden en leren omgaan met het begrip diversiteit.
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

niveau regulier onderwijs: groep 1-2

 

Twee dikke vrienden wonen in een gezellig huisje in het bos. Ze hebben het goed samen. Ze hoeven nergens bang voor te zijn, want ze zijn sterk en ze hebben elkaar. Op een dag vinden ze een bijzondere kist. De kist ruikt zo heerlijk! Naar snoepjes of pannenkoeken? Waar komt de kist vandaan? Hoe zou het daar zijn? Daar is het land van hun dromen!

 

Samen met de kinderen beginnen ze aan hun avontuur. Onderweg hebben ze leuke ontmoetingen met dieren die ze nog niet kennen. Ze hoeven nergens bang voor te zijn. Want ze hebben elkaar en de kinderen uit de klas! ‘Het land van mijn dromen!’ is een vrolijke, avontuurlijke meespeelvoorstelling over vriendschap, reizen en thuis zijn. Het verhaal is geïnspireerd op het boek; ‘O, wat mooi is Panama’  van Janosch.

In het speciaal onderwijs wordt er afhankelijk van de doelgroep extra aandacht besteed aan de verschillende elementen in de voorstelling. Voor cluster 1 wordt er meer beschrijving aan het verhaal toegevoegd, voor cluster 2 is de voorstelling goed geschikt met behulp van een tolk vanuit school. Voor SBO, cluster 3 en 4 is er veel te beleven door de afwisseling tussen tekst, beeld, muziek en geluiden.

Deze activiteit vindt plaats in het speellokaal.