Het Orkest Laboratorium concertvoorstelling van het Rotterdam Philharmonisch Orkest

Productinformatie

Doelgroep
PO Groep 5-6
Locatie
Concert op locatie Grote Zaal
Periode
Concert 06-11-2019 t/m 08-11-2019
Duur
60 minuten Concert
Leerdoelen
Leerlingen maken kennis met live symfonische muziek
leerlingen ervaren dat muziek en emotie bij elkaar horen en versterken
Leerlingen zingen het lied kippenvel in de voorstelling mee
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

De beroemde professor Freek heeft met behulp van muziek, contact gekregen met een buitenaardse wezen, genaamd 'OO': Orkest Ontdekker, want dit buitenaards wezen begrijpt alleen maar de taal van de muziek.  Zo leert OO ons steeds beter kennen via de muziek die we voor hem maken. Wat vinden wij mensen bijvoorbeeld leuk, en waar worden we boos over? En nog veel meer van dat soort gevoelens, die we allemaal via muziek aan OO leren.

 

De concertzaal is speciaal voor dit experiment een groot laboratorium geworden, een soort Mission Control, want wat gebeurt er bijvoorbeeld als een buitenaardse de Vijfde van Beethoven of Carmen van Bizet of muziek van de componist Grieg hoort? 

Het publiek mag zelfs af en toe mee doen met dit grote muzikale experiment. En de leerlingen kunnen dus zelf zien en horen wat muziek doet met een buitenaards wezen, en wat het natuurlijk doet met ons!

 

Het wordt een spannend muziekavontuur met professor Freek, zijn assistenten en niet te vergeten, het Rotterdams Philharmonisch Orkest.