Hartstikke Ikke SO - bovenbouw Een kleurrijke gedichtenposter maken

Informatie

Doelgroep
Speciaal Onderwijs
Locatie
Workshop op school
Periode
Workshop 23-10-2023 t/m 28-06-2024
Duur
90 minuten Workshop
Leerdoelen
- Kennismaken met een bekend literair verhaal
- Op speelse wijze leren samenwerken
- Feedback leren geven en ontvangen
- Kleur en taal op een creatieve wijze leren gebruiken
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Niveau regulier onderwijs: groep 6-8

Wie ben ik en hoe laat ik dat aan de wereld zien? In deze les leren de leerlingen ontdekken wat positieve kwaliteiten van zichzelf zijn en van de ander. Via creatief vormtekenen leren ze om samen te werken en balans te vinden tussen geven en nemen.

 

In de les maken de leerlingen met pastelkrijt een kleurrijke poster op basis van een verhaal. Ze geven antwoord op vragen als ‘wat waardeer ik aan jou?’ en ‘waar ben jij goed in?’ Aan de hand van alle verzamelde antwoorden maken leerlingen gedicht en uiteindelijk een Hartstikke ikke-gedichtenposter waarin de les wordt samengevat en een creatief zelfportret zichtbaar wordt. Voor groep 7 en 8 worden er extra poëtische elementen aan de les toegevoegd.

 

Hartstikke Ikke is specifiek voor het speciaal onderwijs ontwikkeld. Vaktherapeute en kunstdocente Zaza Volkers, van Beeldend HéArt, combineert kleur en taal met elkaar. Ze neemt vooraf contact op met jullie school en kan naar aanleiding van de wensen elk onderdeel van de les aanpassen aan de doelgroep.

Deze activiteit vindt plaats in het klaslokaal