Ets je eigen stad Identiteit, Rotterdam mijn stad, architectuur, etsen Grafische technieken

Productinformatie

Doelgroep
VO Praktijkonderwijs Leerjaar 2
VO ISK Leerjaar 2
VO Vmbo BBL/KBL Leerjaar 2
VO Vmbo TL/Mavo Leerjaar 2
VO Havo Leerjaar 2
VO Vwo Leerjaar 2
Locatie
Workshop op locatie PUNT 5
Periode
Workshop 04-08-2019 t/m 03-08-2020
Duur
120 minuten Workshop
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Wanneer voel je je ergens thuis? Wat maakt Rotterdam tot jou stad? Waar ben jij thuis? 

 

Kom je ook etsen?  In het atelier worden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van de grafische technieken. Ze gaan zelf een ets maken met etszuur en metalen platen, ze zullen de magie van een uitgebeten lijn gaan zien. Van alles leren over deze ambachtelijke druktechniek. En met hun vingers vol drukinkt zich een echte kunstenaar voelen.

 

Tijdens de workshop krijgen de kinderen een powerpoint over de geschiedenis van de ets techniek en we bekijken e etsen van oude meesters zoals Rembranbdt en Durer en van moderne Rotterdamse kunstenaars . Daarna maken en drukken zij zelf een ets, een onvergetelijke ervaring.

We laten ons inspireren door de architectuur van Rotterdam, met zijn karakteristieke gebouwen en bruggen, maar de leerlingen kunnen bijvoorbeeld ook hun eigen huis maken, of een plek waar ze graag zijn. 

PUNT 5 kinderatelier is gelegen op een van de mooiste locaties van Rotterdam, de fabriek van Delfshaven, aan de Schie. Terwijl de boten aan ons atelier voorbij varen staan de kinderen achter de etspers.

Dit project is ook geschikt voor ISK leerlingen.