Draaiplaneet Het Universum

Productinformatie

Doelgroep
PO Groep 3-4
Locatie
Voorstelling op school
Periode
Voorstelling 16-09-2019 t/m 30-06-2020
Duur
45 minuten Voorstelling
Leerdoelen
Creatief denken en handelen (21e eeuwse vaardigheid)
Reflectie op normatieve denkwijzen, out-of-the-box denken (21e eeuwse vaardigheid)
Gebruik van de danselementen tijd, kracht, ruimte en bewegingskwaliteiten in dansexpressie en kinderdans (Kerndoel 54)
Beschouwen van kunst (Kerndoel 55)
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Draaiplaneet is een interactieve danstheater voorstelling over draaien, tollen, planeten en de oneindige mogelijkheden van de fantasierijke wereld van kinderen.

 

‘Kim leefde op haar planeet al drie miljoen jaar. Het is een best kleine planeet, waar wolken uit gedachten bestaan en het emoties regent. Op een dag toen het weer tevredenheid regende keek Kim naar de zon en een hele oude gedachte kwam voorbij: ‘Wat als ik ook bestond in een andere wereld?’ Toen zei Kim gedag tegen haar gras en sprong het Heelal in.’

 

Draaiplaneet is een interactieve danstheater voorstelling over planeten, sterren en de oneindige mogelijkheden van onze fantasie. Het gaat ook over zwaartekracht, draaien, rennen en vallen. Wat als we naar boven kunnen vallen? Wat als jij mijn maan was? Wat als wij planeten waren verdwaald in de ruimte? In de voorstelling worden de regels van het universum op een poëtische en fantasierijke manier benoemd en getoond. Hoe zouden we bewegen als tol? Wat als we van popcorn waren gemaakt? De kinderen mogen dit ook zelf gaan onderzoeken samen met de dansers tijdens de aansluitende workshop.

 

Met Draaiplaneet ervaren de kinderen hoe het is om een dansvoorstelling te zien. Met de aanvullende oefeningen die vooraf en na aan de voorstelling in de klas kunnen worden gedaan worden de kinderen bekend gemaakt met nieuwe woorden zoals ‘zwaartekracht’ en ‘heelal’. Hiernaast bevat de lesbrief twee tekenoefeningen en instructies om zelf een eigen tol te maken.