De GVR Jeugdtheatervoorstelling vol humor en fantasie

Productinformatie

Doelgroep
PO Groep 5-6
PO Groep 3-4-5 (Montessori-Jenaplan)
Locatie
Voorstelling op locatie Bibliotheektheater
Periode
Voorstelling 13-11-2020 t/m 20-11-2020
Duur
60 minuten Voorstelling
Leerdoelen
plezier in lezen vergroten
kennismaken met humoristische verhalen en boeken
eigen literaire smaak ontwikkelen
kennismaken met theater
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Ila van der Pouw speelt Roald Dahl’s meesterwerk de Grote Vriendelijke Reus. We maken mee hoe de GVR de kleine Sofie door het raam van het weeshuis haalt en meeneemt naar zijn magische grot waar duizenden dromen in glazen potjes wachten tot zij tijdens zijn nachtelijke reizen kinderslaapkamers ingeblazen worden.

 

Uit het Noordhollands Dagblad van 28-9-2016:

’De GVR’ is één grote aaneenschakeling van metamorfoses. Zelf kruipt Van der Pouw in de rollen van GVR en koningin van Engeland. Als reus voert ze gesprekken met de kleine Sofie op haar arm en wisselt moeiteloos van zware reuzenstem naar hoog piepstemmetje. Achter het decor kleedt ze zich razendsnel om tot koningin die vervolgens samen met de straalbezopen butler François het podium weer op komt en een hilarische discussie voert over waar hij Sofie dan wel gezien heeft.

De grootste metamorfose is wel die van pop naar acteur. Het verschil tussen mens en pop blijft zichtbaar, maar toch zijn het al gauw eigenlijk geen poppen meer. Het worden volwaardige tegenspelers. Met ieder een eigen karakter, dat overtuigend wordt neergezet door Van der Pouw, die hiermee bewijst dat poppentheater niet per definitie in een kast thuishoort.