Animatie Variaties Dubbelproject: Concert en animatieworkshop over vriendschap

Productinformatie

Doelgroep
VO Vmbo TL/Mavo Leerjaar 1
VO Havo Leerjaar 1
VO Vwo Leerjaar 1
VO Vmbo TL/Mavo Leerjaar 2
VO Havo Leerjaar 2
VO Vwo Leerjaar 2
VO Vmbo TL/Mavo Leerjaar 3
VO Havo Leerjaar 3
VO Vwo Leerjaar 3
VO Vmbo TL/Mavo Leerjaar 4
VO Havo Leerjaar 4
VO Vwo Leerjaar 4
Locatie
Workshop op locatie Digital Playground
Concert op locatie De Doelen
Periode
Workshop 01-10-2020 t/m 18-12-2020
Concert 03-02-2021 t/m 03-02-2021
Duur
180 minuten Workshop
50 minuten Concert
Leerdoelen
- leren op basis van de werkwijze van Nikita Diakur een animatiefilm te maken die geïnspireerd is op de symfonische muziek van Edward Elgar
- nadenken over de rol en betekenis van muziek in animatiefilm
- nadenken over de betekenis van 'Vriendschap'
- leren samenwerken door in een groepje te overleggen
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Lees hier meer over de additionele maatregelen die Rotterdams Philharmonisch Orkest neemt in verband met de coronacrisis.

Let op: Deze activiteit bestaat uit twee onderdelen en geldt als twee projecten in de disciplines nieuwe media en muziek .

 

International Film Festival Rotterdam (IFFR), Digital Playground en het Rotterdams Philharmonisch Orkest gaan dit jaar een bijzondere samenwerking aan voor de 50ste editie van het IFFR in 2021. Bij deze editie staat het beroemde muziekstuk de Enigma Variaties centraal van componist Edward Elgar met als overkoepelend thema: Vriendschap. Tijdens het concert wordt de muziek van Elgar gecombineerd met animaties van de Russische animator Nikita Diakur.

 

Workshop
Voorafgaand aan het concert gaan de leerlingen aan de slag met animatie in een workshop die is ontwikkeld door Digital Playground en animator Nikita Diakur. Op basis van het thema Vriendschap maken de leerlingen korte animaties waarbij inspiratie wordt gehaald uit het werk van Diakur en de muziek van Elgar. Ze ontwerpen, animeren en monteren hun animaties helemaal zelf. Tijdens het concert in de Doelen maakt Diakur gebruik van de gemaakte animaties van de kinderen (een selectie).  

 

Concerten
Tijdens IFFR 2021 gaat een selectie van de gemaakte animatiefilmpjes van de leerlingen samen met het werk van Nikita Diakur in première tijdens live uitvoeringen van de Enigma Variaties van Elgar door het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Grote Zaal van De Doelen. Datum: woensdag 3 februari 2021 - 10.00 (leerjaar 1-2)  en 11.30 (leerjaar 3-4-5-6)