Watch that Sound Maak je eigen Soundtrack!

Informatie

Doelgroep
PO Leerjaar 7-8
Locatie
Workshop op locatie LantarenVenster (verzamelen in de foyer)
Periode
Workshop 01-11-2022 t/m 19-05-2023
Duur
120 minuten Workshop
Leerdoelen
Creatief denken
Communiceren
Leren over het effect van geluid bij film
Reflecteren
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Leerlingen maken zelf een soundtrack bij een korte film in LantarenVenster. Samen bekijken we een film zonder geluid, waarna de leerlingen gezamenlijk onder leiding van een muzikant/producer diverse klanken en muziek gaan verzinnen en opnemen. Hierbij gebruiken ze instrumentarium dat ook in filmstudio's wordt gebruikt (zoals een windmachine en diverse (muziek)instrumenten). Na een korte instructie gaan de leerlingen vervolgens in groepjes aan de slag met de Watch that Sound studio units en speciaal ontworpen muzieksoftware. 

Dit programma stimuleert leerlingen om tot creatieve oplossingen te komen. Na afloop worden de soundtracks van de verschillende groepjes verzameld, samengevoegd tot een geheel en op de Watch that Sound website geplaatst. Ga naar: www.watchthatsound.nl en vul bij "Zoek met code" je code in. Deze ontvang je na afloop van de workshop.

Bij eventuele Covid-19 maatregelen na vooraf overleg en technische check ook online in de klas via Digibord en directe videoverbinding met Watch that Sound docent in de klas mogelijk.