Wie wil er leven in een wereld zonder magie? Een filosofische ontdekkingsreis in een onverklaarbaar universum

Informatie

Doelgroep
PO Leerjaar 7-8
Locatie
Rondleiding incl. workshop op locatie TENT
Periode
Rondleiding incl. workshop 25-10-2021 t/m 03-12-2021
Duur
120 minutenuten Rondleiding incl. workshop
Leerdoelen
- Kennis maken met hedendaagse beeldende kunst
- Zelf iets maken en je daarmee uitspreken
- filosoferen
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Iedereen maakt het wel eens mee, een gebeurtenis die je niet kunt verklaren, alsof er krachten in de kosmos samen komen die er bijvoorbeeld voor zorgen dat je precíes op hetzelfde moment een vriend of vriendin appt die je al weken niet gesproken hebt of dat je op een zonnige dag denkt dat een verfrissende regenbui eigenlijk wel fijn zou zijn en dat enkele seconden later de hemel openbarst. Even voel je je een tovenaar, alsof jij degene bent die dit veroorzaakt heeft.

Zou er een dimensie bestaan anders dan de alledaagse werkelijkheid? Anders dan wij mensen kunnen zien of verklaren? Hoe zou de wereld eruit zien als je hem vanuit een ander perspectief zou bekijken? Bijvoorbeeld door de ogen van een wolf, een boom of een steen. Voel je dan andere dingen? Kan een steen überhaupt voelen?

In dit cultuurtraject bekijk je samen met een ervaren art mediator de tentoonstelling Who wants to live in a world without magic, waarin verschillende kunstenaars het thema magie steeds weer vanuit een andere invalshoek benaderen. Met de blik van een filosoof ontdek je met elkaar wat de verschillende werken voor jullie kunnen betekenen. Daarnaast onderzoek je samen met een beeldend kunstenaar of magie maakbaar is.