Romeo en Julia Multidisciplinair project met dans, theater en media

Informatie

Doelgroep
PO Leerjaar 5-6
Locatie
Workshop op locatie SKVR
Periode
Workshop 25-10-2021 t/m 07-07-2022
Duur
120 minuten Workshop
Leerdoelen
- Kennismaken met theater, dans en nieuwe media
- Een historisch verhaal vertalen naar een hedendaagse versie
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Misschien wel het meest bekende liefdesverhaal ooit: Romeo en Julia. De twee zijn tot over hun oren verliefd, maar hun families zijn verwikkeld in een jarenlange vete. Daarom mogen ze niet samenzijn, een relatie is onmogelijk.

Het verhaal van 'Romeo en Julia' is nogal 'old school'  zou je zeggen; dat gaat in 2021 toch helemaal anders? Of bestaan er nu ook nog onmogelijke liefdes en verboden vriendschappen?

Met die vraag van jouw leerlingen aan de slag, samen met de butlers van Julia. Waar staan zij voor? Hoe ver zouden zij gaan voor vriendschap en liefde? Net als in een escaperoom worden de leerlingen uitgedaagd om keuzes te maken bij lastige dillemma's en vragen. De antwoorden die ze geven zullen letterlijk en figuurlijk deuren openen. De leerlingen bepalen zelf de route en opdrachten en werken toe naar een presentatiemoment en dus een eigen versie van de klassieker Romeo en Julia.

In dit interdisciplinaire project wordt gedanst, gespeeld en gefilmd met gebruik van nieuwe technieken zoals bodycams en Augmented reality. Lukt het iedereen het huis van Julia te verlaten en de code waar liefde anno 2021 voor staat te kraken?