Revolt You're never too young to make a change

Informatie

Doelgroep
VO Praktijkonderwijs Leerjaar 2, 3, 4
VO ISK Leerjaar 2, 3, 4
VO Vmbo BBL/KBL Leerjaar 2, 3, 4
VO Vmbo TL/Mavo Leerjaar 2, 3, 4
VO Havo Leerjaar 2, 3, 4
VO Vwo Leerjaar 2, 3, 4
Locatie
Workshop op school
Voorstelling op locatie Maaspodium
Periode
Workshop 25-10-2021 t/m 24-11-2021
Voorstelling 09-11-2021 t/m 25-11-2021
Duur
60 minuten Workshop
70 minuten Voorstelling
Leerdoelen
- Leerlingen een podiumkunstervaring bieden.
- Leerlingen zichzelf laten verhouden tot het thema van de voorstelling.
- Leerlingen met een open blik naar de wereld laten kijken en naar zichzelf.
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Durf jij op te komen voor je mening? Ga je de straat op voor jouw idealen? Ben je een wereldverbeteraar, een Calimero of een struisvogel?

 

Danstheatervoorstelling REVOLT gaat over opstand, peer pressure en protesteren. Over kritisch blijven nadenken versus jezelf verschuilen achter de groep. Over leugens van grote wereldleiders en het collectief ontkennen van de waarheid. Wil jij impact hebben op de wereld en invloed op je eigen toekomst? Durf jij te zeggen wat anderen niet durven? Verandering begint bij jezelf en elke grote beweging is klein begonnen. REVOLT is een wake-up-call, een oproep aan jonge mensen om hun stem te laten horen, hun authentieke zelf te blijven en een verschil te maken.

 

REVOLT wordt gemaakt in de kenmerkende multidisciplinaire stijl van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio. Ze mixt persoonlijke verhalen met real-time sociale experimenten, performance, (muziek)theater, video en dans. Een politiek- en maatschappelijk geëngageerde voorstelling voor 13 tot 113 die je even door elkaar rammelt. Met emoties, kwetsbaarheid, humor en ernst. Cecilia doet uitgebreid vooronderzoek met jongeren tussen de 12 en 25 jaar en verwerkt hun knelpunten met sociaal-politieke kwesties in REVOLT.

 

Workshop
Hoeveel ruimte krijg jij als jongere in de maatschappij om jezelf te laten horen? Heb je voldoende vrijheden om jezelf te ontwikkelen en maak je gebruik van de ruimte die er al is? Wanneer bereik jij het punt om iets niet meer te pikken?

 

In deze workshop onderzoeken we waar we ons persoonlijk hard voor willen maken. We filteren de boodschap totdat uiteindelijk alleen de noodzakelijke woorden nog overblijven. Een minimaal aantal woorden met maximale zeggingskracht. Samen zoeken we vervolgens de juiste bewegingen om de taal fysiek kracht bij te zetten. Hoe spreek je jezelf niet alleen uit met je stem, maar ook met je lichaam? De workshop wordt gegeven door een dansdocent en een activistische jongere.