Sluiten

hdfhfg

Klik hier om naar de evaluatie te gaan.
Sluiten
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Cultuurtraject Rotterdam wordt georganiseerd door het KCR

Het KCR

  • adviseert op verzoek culturele instellingen bij het samenstellen van aanbod en adviseert desgewenst scholen bij het maken van keuzes voor deelprojecten.
  • heeft de eindverantwoordelijkheid voor de kwaliteit, samenhang en aansluiting van het Cultuurtraject-programma.
  • neemt de uiteindelijk de beslissing over het aanbod voor de scholen binnen het Cultuurtraject Rotterdam en gaat daarbij uit van de belangen van het Rotterdamse schoolkind.
  • heeft een loketfunctie: ze is verantwoordelijk voor de communicatie, levert digitale ondersteuning en beheert de inschrijvingen. Daarnaast verzorgt ze de facturering, planning en maakt roosterafspraken die voortkomen uit het werkproces van het Cultuurtraject Rotterdam.
  • ondersteunt en ‘monitort’ het proces, stuurt bij waar nodig en lokaliseert problematiek.
  • zorgt voor regulier kwaliteitsonderzoek als instrument voor kwaliteitsbewaking.

In het Cultuurtraject Rotterdam zijn de culturele instellingen eigenaar van de Cultuurtraject-projecten. Niet alleen de artistieke maar ook de educatieve verantwoordelijkheid ligt bij de culturele instellingen. Zij hebben een eigen visie op de artistieke inhoud en didactiek. De culturele instelling zorgt voor de productie van het deelproject, inclusief de planning van eventuele docenten en lokalen.  Met het KCR worden afspraken gemaakt over de financiële bijdrage uit het Cultuurtraject-budget.

Klik hier voor een overzicht van alle culturele instellingen die een of meerdere projecten verzorgen binnen het Cultuurtraject Rotterdam.

internetbureau w3s.nl