Sluiten

hdfhfg

Klik hier om naar de evaluatie te gaan.
Sluiten
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Cultuurtraject Rotterdam wordt georganiseerd door het KCR

Leerlingen van scholen die jaarlijks aan het Cultuurtraject Rotterdam meedoen, maken kennis met alle kunstdisciplines: beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur. Aanvankelijk gebeurt dat  binnen de muren van de basisschool. Vanaf groep 5 gaan de leerlingen steeds vaker naar buiten. Ze bezoeken Rotterdamse kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen en komen op tal van cultuurgebonden locaties. Aan het eind van het Cultuurtraject Rotterdam is de leerling bekend en vertrouwd met de kunsten in het algemeen en de plekken in de stad waar ze worden beoefend en vertoond.
Het Cultuurtraject Rotterdam is zo opgezet dat leerlingen vanaf groep 1 in aanraking komen met alle kunstdisciplines. Elke leerling neemt per leerjaar deel aan twee projecten. Er is een globale structuur met de verdeling van de kunstdisciplines over de verschillende leerjaren. Projecten kunnen een multidisciplinair karakter hebben. Dit houdt in dat bij een dansproject de nadruk ligt op de discipline dans, maar dat elementen en invalshoeken van andere disciplines, zoals theater of nieuwe media, erin verwerkt kunnen zijn.  De opbouw over de verschillende leerjaren in de loopbaan van een leerling leidt tot een samenhangend leertraject. Daarnaast biedt het Cultuurtraject Rotterdam handvatten voor docenten en leerkrachten om zelfstandig verder aan de slag te kunnen met cultuureducatie.

In de bovenbouw van het primair onderwijs  en in het voortgezet onderwijs kunnen scholen binnen de disciplines een keuze maken uit het aanbod van projecten.

internetbureau w3s.nl