Povje en de drie sinaasappels Kennismaken met opera

Informatie

Doelgroep
PO Leerjaar 1-2
Locatie
Voorstelling incl. workshop op school
Periode
Voorstelling incl. workshop 25-10-2021 t/m 24-06-2022
Duur
45 minutenuten incl. workshop Voorstelling incl. workshop
Leerdoelen
- Kennismaken met opera
- De fantasie stimuleren bij het luisteren naar muziek
- Verschillende personages en emoties uitbeelden
- Kunstzinnige oriƫntatie kerndoelen 54 en 56
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Je zal maar prins zijn en doodongelukkig en dat alleen een spontane lachbui je kan redden van al je ongeluk. Nou, precies daar heeft onze Povje last van. Totdat de heks Fata Morgana per ongeluk struikelt. Povje vindt dat zo grappig dat hij ineens keihard begint te lachen. Probleem opgelost zou je denken. Maar de heks is woedend en spreekt een vloek uit: per direct wordt Povje hopeloos verliefd op drie sinaasappels. Sinaasappels die nu nog in het bezit zijn van een zeer gevaarlijke gigantische kokkin ergens ver weg. Met gevaar voor eigen leven maar hoteldebotel verliefd gaat Povje op zoek naar zijn drie sinaasappels.

 

Na de voorstelling krijgen de kinderen een korte theaterworkshop, waarin zij Povje en de andere personages zelf mogen spelen. Zo spelen zij net als Povje heel somber of juist blij, verliefd en dapper. En hoe speel je eigenlijk een gemene heks of…. een sinaasappel?

 

Povje en de drie sinaasappels is een bewerking van de zonnige opera van Prokofjev. Met veel muziek en dwaze humor spelen we een voorstelling om verliefd op te worden.