Hercules heldendom, identiteit, acceptatie en zelfbeeld

Informatie

Doelgroep
PO Leerjaar 5-6
Locatie
Voorstelling op locatie Theater in de Lugt
Periode
Voorstelling 14-02-2022 t/m 14-02-2022
Duur
55 minuten Voorstelling
Leerdoelen
- De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
- De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.
- De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.
Contactpersoon bij KCR
team Cultuurtraject (cultuurtrajectrotterdam@kc-r.nl)

Een spannende familievoorstelling vol met humor en muziek over de grootste held der helden! Hercules, de man der mannen! De knapste, stoerste, slimste halfgod die ooit op de aarde rondliep! Maar wanneer ben je een echte ‘man’ of een ‘held’? Wanneer ben je een echt mooi persoon? En hoe word je die held die je stiekem altijd al geweest bent?

 

Wanneer oppergod Zeus de realitywedstrijd ‘Op Zoek Naar Herakles’ organiseert, hoort Hercules van zijn adoptieouders dat hij de zoon is waar de oppergod naar op zoek is. Voor de klungelige en onzekere Hercules is dit het beste wat hem kan overkomen. Als hij de zoon is van de oppergod, betekent het dat hij iemand is! Dat hij ertoe doet! Hij geeft zich op voor de wedstrijd en hoopt door een hereniging met zijn vader eindelijk de persoon te worden waar hij al zijn hele leven naar op zoek is. Wanneer Zeus de jongen ziet, is hij echter bepaald niet onder de indruk. Hercules voldoet in zijn ogen in de verste verte niet aan het plaatje van een Griekse held. Toch mag hij meedoen aan de wedstrijd. Het publiek moet ook wat te lachen hebben, vindt Zeus, want dat is goed voor de kijkcijfers.

 

Een spannende Griekse mythe over identiteit, acceptatie en zelfbeeld; thema’s die in een tijd waarin social media je continu confronteren met het beeld dat anderen van je hebben, super actueel zijn.

 

Hercules is een voorstelling van theatergroep De Nachtdieren.